הוראות הכנה
מרכיבים
בצק פריך(כמות של 200 גרם סוכר, 400 גרם מחמאה, 600 גרם קמח, 2 ביצים -> מספיק לכמות של 2).
מילוי:
5-6 תפוחים ירוקים קלופים.
200 גרם סוכר
20 גרם פירורי עוגה (או פתי בר)
100 גרם צימוקים
כפית שטוחה של קינמון
1/4 פקק תמצית וניל
1/3 תפוז גרידת תפוז.
אופן ההכנה
בצק פריך מרודד בתבנית פאי.
להשרות את הצימוקים במים. לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות (לחתוך לרבעים ואז לפרוסות דקות) ולערבב עם שאר חומרי המילוי. לשטח בתוך תחתית הפאי . מעל לכסות עם מכסה מהבצק. לקשת את המכסה בעזרת מזלג: פסים שתי וערב לא צמודים. לדקור קצת עם המזלג (שיצאו נוזלים). למרוח את המכסה בביצה עם טיפה אחת של מים ולאפות ב 180 מעלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון