חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

"פטוט" ביצים-מאכל תימני
"פטוט" הן חתיכות קטנות של ג’חנון מעורבבים עם ביצה. לצורך ההכנה חותכים את הבצק לחתיכות קטנות, מטגנים קלות במחבת, מוסיפים ביצים טרופות ומטגנים עד שהביצה מתייצבת. ניתן להכין פטוט עם חלב וגבינה צהובה, עם סוכר ואבקת סוכר או במרק. br1. אם רוצים פטוט מתוק – לוותר על התבלינים והגבינה הצהובה ולהוסיף לתערובת הביצים 2 כפות סוכר. כשהפטוט מוכן לפזר מעל אבקת סוכר. br2. אם רוצים פטוט מרק – בסיר לצקת מנה מרק, להוסיף 1 פיתה תימנית- מפוררת לחתיכות קטנות, חילבה-לפי הטעם, בב הכל בסיר עד שנוצרת עיסה. br
הוראות
מרכיבים
  1. 3 ג'חנונים קפואים
  2. 3 ביצים
  3. ¼ כוס חלב
  4. גבינה צהובה מגוררת, לפי הטעם
  5. מלח
  6. פלפל שחור
  7. מרגרינה – לטיגון
אופן ההכנה
  1. להפשיר את הג'חנונים במיקרוגל כ-40 שניות.
  2. לחתוך את הבצק לחתיכות קטנות
  3. לטגן את הבצק במחבת עד שמזהיב קלות.
  4. טורפים את הביצים בכלי נפרד עם החלב ותבלינים
  5. להוסיף את תערובת הביצים למחבת ולטגן עד שהביצה מוכנה.
  6. מפזרים את הגבינה הצהובה על ה"פטוט", ומערבבים עד שהגבינה נמסה.