חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיש אנד צ'יפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיש אנד צ'יפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לצ'יפס:
1 קג' תפוחי אדמה מזן "דזירה"
1 כוס חלב
מים
שמן לטיגון עמוק
לדגים:
4 יח' פילה דניס ללא עצמות
מיץ מ-2 לימונים
חרדל דיז'ון
רוטב וורצ'סטרשייר
קמח
לבלילה:
200 גר' קמח מנופה
2 חלמונים
5 כפות בירה
6 כפות מים
6 כפות חלב
30 גר' חמאה
2 חלבונים
1 כף סוכר
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
ראשית מכינים את הבלילה לציפוי הדג:
מחממים מעט את החלב והמים בסיר קטן וממיסים בהם את החמאה. בקערה עמוקה מניחים את הקמח, מוסיפים כף סוכר ומערבבים. מוסיפים 5 כפות בירה (מומלץ בירה אדומה או כהה ולא בהירה), מלח ו-2 חלמונים. מערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את תערובת החלב-מים-חמאה. ממשיכים לערבב עד שהעיסה סמיכה ואחידה.
מניחים את הבלילה בצד למשך 30 דקות, ולאחר מכן מקציפים 2 חלבונים לקצף יציב ומבליעים בתערובת.
עכשיו נכין את הצ'יפס:
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרצועות בינוניות ומשרים בקערה עם כוס חלב ומים קרים לכיסוי. מחממים שמן בכלי לטיגון עמוק (מומלץ שמן קנולה או שמן סויה) ל-160 מעלות. מוציאים את הצ'יפס מהמים, מייבשים על מגבות נייר ומטגנים. כשהצ'יפס משחים מוציאים מהשמן ומספיגים על מגבות נייר. מעלים את טמפרטורת השמן ל-180 ומטגנים שוב לקבלת מעטפת פריכה לצ'יפס. מוציאים לנייר סופג וממליחים.
ועכשיו תור הדג:
שוטפים את פילה הדג ומייבשים על נייר סופג. יוצרים עיסה של מיץ הלימון, רוטב וורצ'סטרשייר וחרדל ומושחים בה את הדגים. מקמחים כל נתח פילה, טובלים בבלילה שיצרנו קודם ומכניסים לכלי הטיגון העמוק בו טיגנו את הצ'יפס. עושים כך לכל נתחי פילה הדג. מטגנים במשך 5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב-חום של הדג. מוציאים וממליחים.
המהדרין יגישו את הצ'יפס בקונוס מנייר עיתון ואת הדג המטוגן עטוף בנייר סופג, כמקובל בדוכני הפיש-אנד-צ'יפס בבריטניה... 🙂 בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון