פלאצק – מאכל שמקורו בפולין/ בולגריה בעיקר במחוז "קרקוב" – נחשב כמאכל ידוע ואהוב הנימצא
בכל מסעדה איכותית . זוהי- לביבה ענקית שמעליה שמים מנת בשר (גולש) ומפזרים מרקם של
שמנת מעל .
יש להכין את מנת הבשר בסיגנון "גולש " – כל אחד על פי טעמו. יש להקפיד על קוביות קטנות ולא גדולות מדיי . לאחר שהבשר מוכן עם רוטב מתאים נתחיל להכין את הלביבה.
מגרדים את התפו"א מוסיפים 3 ביצים +תבלינים לפי הטעם . מחממים מעט שמן במחבת
מפזרים את רסק התפו"א על על המחבת . יש להקפיד להפוך בזמן כל צד צריך לקבל מראה "זהוב" .
לאחר סיום הטיגון – לשים את הלביבה הגדולה בצלחת מתאימה . לשים מעל את תערובת הגולש שלנו ולא לשכוח לפזר את השמנת . וזהו – בתאבון !!