חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלפל ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לפלפלים ממולאים בעוף/ בשר ואורז.
פלפל ממולא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון לפלפלים ממולאים בעוף/ בשר ואורז.
הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
2-3 שיני שום (אפשר יותר אם אוהבים הרבה שום)
2 עגבניות בשלות מגורדות בפומפיה
רסק עגבניות
כורכום
מרק עוף
פלפל שחור
פפריקה
מלח
למי שאוהב חריף - קצת פפריקה חריפה
לפלפלים:
5-6 פלפלים (אדום, צהוב, ירוק - לגיוון)
כוס אורז
1 חזה עוף / 1 כוס בשר טחון
תבלינים: כמו לרוטב.
אופן ההכנה
רוטב:
קוצצים את השום ומוסיפים לו את העגבניות המגורדות בסיר (יותר גבוה מהפלפלים). מבשלים כמה דקות ומוסיפים רסק עגבניות לפי הטעם. לרסק סמיך (העדיף בעיניי) לשים בערך 6 כפות רסק עגבניות. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם שלא יידבק לסיר. מוסיפים 0.5 כוס מים וממשיכים לבשל, מוסיפים את התבלינים לפי הטעם. ממשיכים לבשל, כשהרוטב מבעבע מכבים את האש, אך לא לפני שטועמים ומתקנים את התיבול.
הפלפלים:
לוקחים סכין עם קצה חד, ודוקרים את הפלפלים קרוב לגבעול, וחותכים מסביב לו (לא עיגול גדול, ממש מסביב לגבעול), מרוקנים את הפלפלים מהגרעינים ושוטפים בפנים.
מבשלים את כוס האורז חצי בישול ומסננים. שמים בקערה. אם שמים חזה עוף, אז לבשל במים כמה דקות עד שמוכן ולקצוץ לחתיכות ולהוסיף לקערת האורז. אם שמים בשר טחון, אז מטגנים את הבשר במחבת עד שמוכן ומוסיפים לאורז, אפשר להוסיף את שניהם למי שמעדיף.
לקערת האורז והעוף/הבשר מוסיפים את התבלינים (להזהר עם המלח והמרק עוף שכבר נמצאים ברוטב שלא ייצא מלוח מדי - ניתן אפילו להוסיף כמה כפות מהרוטב לתערובת), מערבבים טוב וממלאים בתערובת את הפלפלים כמעט עד הסוף.
מכניסים לסיר ומוסיפים לו מים עד שכמעט יכסו את הפלפלים אבל לא לגמרי (שלא יגעו במילוי). מבשלים עד שהפלפלים רכים. להוסיף מים מדי פעם אם צריך (אבל לא יותר מדי שהרוטב לא יהיה מיימי. לאחר שהפלפלים רכים מכבים את האש, ושופכים כף רוטב על המילוי בפלפלים, וומכניסים לתנור שחומם על גריל, עד שהרוטב טיפה מתייבש.
להגשה:
להניח במרכזה של צלחת עמוקה פלפל ממולא אחד או שניים ולשפוך קצת רוטב מסביב. מומלץ להגיש עם לחם לבן טרי לרוטב.
מגיש: shirly_v
מקור:
שתף את המתכון