חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פלפל מצרי- טעמייה
Votes: 1
דירוג: 2
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מחפש מתכון לפלפל מצרי (תעמיה)
פלפל מצרי- טעמייה
Votes: 1
דירוג: 2
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אני מחפש מתכון לפלפל מצרי (תעמיה)
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1/2 ק"ג פולים יבשים
1/2 כוס גרגרי חומוס יבשים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
2 כפות שמיר קצוץ דק
8 שיני שום
4 כפיות כמון
2 כפיות כוסברה יבשה טחונה
2 כפיות מלח, אפשר גם יותר אם אוהבים יותר מלוח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
1/2 כוס שומשום
7-8 כפות מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
אופן ההכנה
משרים את החומוס והפולים - בשתי קערות נפרדות, לפחות למשך לילה שלם. רצוי אפילו יותר - עד 15 שעות, תוך החלפת המים לפחות פעם אחת במהלך השעות הללו.
בקערה של מעבד המזון, להב פלדה, מרסקים את חצי כוס החומוס ללא הנוזלים.
כשהחומוס מרוסק היטב, מוסיפים את הפולים, שוב ללא הנוזלים, ומרסקים. אח"כ מוסיפים את שיני השום שתתרסקנה גם הן, ואת כל עשבי התיבול
במהלך הריסוק של כל המרכיבים, מוסיפים בהדרגה 7-8 כפות מים, כדי להקל על הערבול והריסוק האחיד. כשהעיסה חלקה וללא גושים, מוסיפים לה את המלח, את הפלפל השחור, הכמון והכוסברה הטחונה
מוסיפים גם 1/4 כוס שומשום, את השאר שומרים לקישוט
מכניסים את הקערה עטופה בניילון לצינון בן שעה בפריג'ידר, עד שהעיסה קצת מתקשה ומתייצבת
אח"כ מוציאים את הקערה מהפריג'ידר, ומחליטים מה הכמות אותה רוצים לטגן באותו יום.
אם את הכל - מוסיפים את שתי כפיות הסודה לשתיה, מערבבים היטב ונותנים לסודה לפעול את פעולתה במשך חצי שעה.
אם רוצים להכין רק מחצית הכמות ואת השאר להקפיא, מערבבים רק כפית אחת של סודה לשתיה לתוך החלק אותו רוצים להכין באותו יום. את החצי השני שומרים בהקפאה.
כשנרצה להכין אותו - יש להפשיר, לערבב פנימה את הכפית הנוספת של הסודה לשתיה לתוך העיסה, להניח לחצי שעה בצד, ורק אז ליצור קציצות ולטגן.
יוצרים בידיים רטובות קציצות גדולות, בקוטר של 8 ס"מ, ודי פחוסות - כמו צלחת מעופפת שמרכזה שמן - 3-4 ס"מ לפחות..
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, וכשהשמן חם, לוקחים ביד קציצה, טובלים את אחד מצדדיה השטוחים בצלוחית עם זרעוני שומשום, ומטילים לשמן הרותח
יש לשים לב שהאש לא תהיה גבוהה מדי, שכן אז המרכז יישאר לא עשוי
ומאידך - צריך לדאוג לא להכניס הרבה קציצות בבת אחת, כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד בצורה קיצונית .
הופכים את הקציצה גם לצד השני, ומוציאים אותה בכף מחוררת למסננת או לצלחת עם נייר מגבת סופג כאשר היא שחומה משני הצדדים
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון