חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פנפורטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פירושו המילולי של השם פנפורטה (Panforte) הוא "לחם חזק". זוהי, לאמתו של דבר, מעין עוגת פירות המושרשת עמוק בהיסטוריית האוכל של טוסקנה והיא מוכרת כבר מתקופת ימי הביניים. מקובל לחשוב שמקום הולדתה הוא בסיינה ובמקור היא מכילה 17 מרכיבים שונים, כמספר הרובעים בסיינה. החומרים המקוריים שמהם נעשתה העוגה היו: דבש, סוכר, מלון מזוגג, לימון, קליפות לימון ותפוז, אגוזי מלך, אגוזים, שקדים, קוריאנדר, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, מייס, פלפל, קמח, מים וחום. המתכון שלנו הוא פחות מורכב, אולם התוצאה אינה נופלת מזו המקורית.
פנפורטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פירושו המילולי של השם פנפורטה (Panforte) הוא "לחם חזק". זוהי, לאמתו של דבר, מעין עוגת פירות המושרשת עמוק בהיסטוריית האוכל של טוסקנה והיא מוכרת כבר מתקופת ימי הביניים. מקובל לחשוב שמקום הולדתה הוא בסיינה ובמקור היא מכילה 17 מרכיבים שונים, כמספר הרובעים בסיינה. החומרים המקוריים שמהם נעשתה העוגה היו: דבש, סוכר, מלון מזוגג, לימון, קליפות לימון ותפוז, אגוזי מלך, אגוזים, שקדים, קוריאנדר, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, מייס, פלפל, קמח, מים וחום. המתכון שלנו הוא פחות מורכב, אולם התוצאה אינה נופלת מזו המקורית.
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן
כוס וחצי שקדים קלופים וקלויים
2 כפיות אבקת קינמון
50 גרם קליפות לימון מסוכרות, חתוכות לחתיכות קטנות
200 גרם פירות יבשים שונים, חתוכים לחתיכות קטנות
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
כוס ו-1/3 אבקת סוכר
1/2 כוס דבש
כוס ו-3/4 קמח
2 כפות סוכר וניל
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים ביחד את השקדים, האגוזים, הקליפות המסוגרות והפירות המיובשים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
שמים את הסוכר, הדבש, וכפית אחת מים במחבת בעלת תחתית עבה ומחממים על חום בינוני עד שהסוכר נמס.
מגדילים את האש עד שהעיסה מתחילה לבעבע ומערבבים עם כף עץ עד אשר נוצר קרמל חום בהיר.
שופכים את הקרמל על תערובת השקדים, הפירות והקמח ובוחשים היטב.
מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית אפייה בקוטר של 20 ס"מ ואופים כ-30 דקות.
מוציאים מהתנור. מניחים להתקרר ומפזרים מעל סוכר וניל.
מגיש: giacommo
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון