פנפורטה
פירושו המילולי של השם פנפורטה (Panforte) הוא "לחם חזק". זוהי, לאמתו של דבר, מעין עוגת פירות המושרשת עמוק בהיסטוריית האוכל של טוסקנה והיא מוכרת כבר מתקופת ימי הביניים. מקובל לחשוב שמקום הולדתה הוא בסיינה ובמקור היא מכילה 17 מרכיבים שונים, כמספר הרובעים בסיינה. החומרים המקוריים שמהם נעשתה העוגה היו: דבש, סוכר, מלון מזוגג, לימון, קליפות לימון ותפוז, אגוזי מלך, אגוזים, שקדים, קוריאנדר, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, מייס, פלפל, קמח, מים וחום. המתכון שלנו הוא פחות מורכב, אולם התוצאה אינה נופלת מזו המקורית.