"צ'ילי" (פלפל חריף) זה שם דבר בתפריט האמריקאי. זה מאכל קדרה חריף br(אפשר לתמרן בחריפות) המיועד בעיקר לאוכלי תבשילים מתובלים (וחריפים…). brיש במרשם מספר גוונים לקבלת תוצאות רצויות. brלמרות שהמאכל איננו אמריקאי במקורו – הוא חביב על האמריקאים.
½1 – 2 כוסות שעועית אדומה , או לבנה, מבושלת מראש (אפשר ,במקום זה, 400 גרם מקופסה, מסונן מנוזלים)
אופן ההכנה
לטגן את הבצל במחבת גדולה ועמוקה ,עם 2 כפות מן השמן, על להבה בינונית ולערבב כ-10 דקות עד רכוך. להוציא לכלי נפרד.
להוסיף את 2 כפות השמן הנותרות למחבת ולחמם היטב. להוסיף את הבשר ולטגן, תוך ערבוב מתמיד עד שנוי הגוון של הבשר לצבע חום (כ-7 דקות).
להחזיר את הבצל, להוסיף את הפלפלים החריפים (אם בוחרים להוסיפם) והתבלינים.
להוסיף לבשל על אש נמוכה כ-3 דקות , תוך ערבוב, כדי לכסות את הבשר בתבלינים. להוסיף את העגבניות , להביא לרתיחה תוך ערבוב ומעיכת העגבניות. להוסיף ולבשל עוד 45 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב לעיתים.
להוסיף את השעועית (אם רוצים) ולחמם היטב. אפשר לחמם את השעועית בכלי נפרד ולהגיש ליד תבשיל הצ'ילי . לתקן תיבול (אפשר לחזק את דרגת החריפות ע"י הוספת פתיתי פלפל חריף מיובשים).
להגיש בקערית עמוקה מלווה בלחם כפרי ואורז.
לאוהבי חריף במיוחד: מגישים את התבשיל בקעריות קטנות יותר עם רוטב צ'ילי חריף ("טבסקו" למשל).