חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

צ'ילי אמריקאי
"צ'ילי" (פלפל חריף) זה שם דבר בתפריט האמריקאי. זה מאכל קדרה חריף br(אפשר לתמרן בחריפות) המיועד בעיקר לאוכלי תבשילים מתובלים (וחריפים…). brיש במרשם מספר גוונים לקבלת תוצאות רצויות. brלמרות שהמאכל איננו אמריקאי במקורו – הוא חביב על האמריקאים.
הוראות
מרכיבים
  1. 4 כפות שמן זית (או שמן צמחי כלשהו)
  2. 1 בצל גדול , קצוץ.
  3. 450 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם בשר הודו או עוף)
  4. 6 שני שום קלופות ומעוכות
  5. 2-4 פלפלים חריפים ללא גרעינים, מעוכים (לא חובה)
  6. 2-3 כפות כמון
  7. 3-4 כפות אורגנו יבש
  8. 1-2 כפות פפריקה מתוקה
  9. ½- 1 פתיתי פלפל חריף מיובשים
  10. מלח ופלפל לפי הטעם
  11. 800 גרם עגבניות בשלות עם המיץ שלהן, מעוכות
  12. ½1 – 2 כוסות שעועית אדומה , או לבנה, מבושלת מראש (אפשר ,במקום זה, 400 גרם מקופסה, מסונן מנוזלים)
אופן ההכנה
  1. לטגן את הבצל במחבת גדולה ועמוקה ,עם 2 כפות מן השמן, על להבה בינונית ולערבב כ-10 דקות עד רכוך. להוציא לכלי נפרד.
  2. להוסיף את 2 כפות השמן הנותרות למחבת ולחמם היטב. להוסיף את הבשר ולטגן, תוך ערבוב מתמיד עד שנוי הגוון של הבשר לצבע חום (כ-7 דקות).
  3. להחזיר את הבצל, להוסיף את הפלפלים החריפים (אם בוחרים להוסיפם) והתבלינים.
  4. להוסיף לבשל על אש נמוכה כ-3 דקות , תוך ערבוב, כדי לכסות את הבשר בתבלינים. להוסיף את העגבניות , להביא לרתיחה תוך ערבוב ומעיכת העגבניות. להוסיף ולבשל עוד 45 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב לעיתים.
  5. להוסיף את השעועית (אם רוצים) ולחמם היטב. אפשר לחמם את השעועית בכלי נפרד ולהגיש ליד תבשיל הצ'ילי . לתקן תיבול (אפשר לחזק את דרגת החריפות ע"י הוספת פתיתי פלפל חריף מיובשים).
  6. להגיש בקערית עמוקה מלווה בלחם כפרי ואורז.
  7. לאוהבי חריף במיוחד: מגישים את התבשיל בקעריות קטנות יותר עם רוטב צ'ילי חריף ("טבסקו" למשל).
  8. בתיאבון (בזהירות!)