חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

קדרת צלי בקר ופלפלים
מנת קדירה של צלי בקר, מעין גרסה לגולש ההונגרי. הבקר והירקות מתבשלים במיץ של עצמם וביין, וכך מתרככים וסופגים טעמים נהדרים.
הוראות
מרכיבים
  1. 1.5 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
  2. 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות גדולות
  3. 2 פלפלים ירוקים כהים, חתוכים לקוביות גדולות
  4. 3 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות
  5. 1 בצל גדול, חתוך לשמיניות
  6. 2 גזרים, חתוכים לפרוסות
  7. 10 שיני שום שלמות
  8. 3 שיני שום כתושות
  9. 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  10. 1/2 כוס יין אדום
  11. 2 עלי דפנה מיובשים
  12. 4 כפות צ'ילי מתוק
  13. 2 כפות דבש
  14. 2 כפות פפריקה מתוקה
  15. 1 כפית כורכום
  16. שמן זית
  17. מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. את קוביות כתף הבקר משרים בלילה במרינדה מהחומרים הבאים:
  2. 2 כפות דבש, 2 כפות צ'ילי מתוק, 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, 3 כפות יין אדום יבש.
  3. בהכנת המנה עצמה, ראשית מטגנים במחבת 3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות במעט שמן זית עד שיזהיבו. מעבירים לקדרה. באותה מחבת "סוגרים" את קוביות הבקר מכל צדיהן עד שישנו צבע, מסירים מהאש ומעבירים לקדרה.
  4. מוסיפים לקדרה את הבצל החתוך לשמיניות, את הפלפלים החתוכים לקוביות, את שיני השום השלמות, הגזרים, הפטרוזיליה הקצוצה, 2 עלי דפנה מיובשים, פפריקה, כורכום, 2 כפות צ'ילי מתוק, 3 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס. שופכים מלמעלה חצי כוס יין אדום.
  5. סוגרים את הקדרה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 1 שעה.
  6. מוציאים ומגישים – מומלץ עם תפוחי אדמה מטוגנים.