חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

קוגל ירושלמי "מעדן" כמו של מאפיות מאה שערים מעשה ידי בית
קוגל ירושלמי פשטידת איטריות מושחמת בקרמל מאכל חוצה עדות אשכנזים, brספרדים,בוכרים כולם אוכלים את פשטידת הענק בגודל עוגה שבוצעים ממנה brפרוסות בעלות גוון מדהים בוהקות וטעמן מלוח מתוק ופיקנטי מדהים brפשוט מדהים בן דוד של הגחנון התימני מוגש עם מלפפון חמוץ וביצה brהולך מצויין גם עם סלסת עגבניות וסחוג br
הוראות
מרכיבים
  1. קוגל ירושלמי
  2. 2 חבילות אטריות נודלס של וילי פוד אטריות ביצים(800 ג"ר)
  3. 1/4 1 כוס שמן רגיל
  4. 2 כוסות סוכר
  5. 1 כף מלח
  6. 1 כפית גדושה פלפל שחור טחון
  7. 1 כף פלפל שחור גרוס עבה
  8. 7 ביצים
אופן ההכנה
  1. 1. מבשלים את האטריות בהרבה מי מלח לפי ההוראות שעל השקית ומסננים (לא שוטפים את האטריות אחרי הסינון)
  2. ניתן להרתיח מים בקומקום להכניס את האטריות לקערה גדולה לשפוך את המים
  3. הרותחים עליהם לסגור בניילון ולהמתין 5 דקות ומסננים
  4. 2. בזמן שהאטריות מתבשלות מכינים קרמל מהסוכר והשמן, עד שמתקבל קרמל בצבע חום. הסוכר והשמן נפרדים, וזה בסדר.
  5. 3. מערבבים את הקרמל עם האטריות המסוננות ומערבבים במרץ. הקרמל יימס שוב כשהוא יתערבב עם האטריות החמות. ובאם נשארו מעט גושים לא להבהל ימסו באפיה
  6. 4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים במהירות וטוב טוב שלא יתבשלו.
  7. 5. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים היטב כדי שהפלפל יתערבב בצורה אחידה בקוגל מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים היטב.
  8. 6. מעבירים לסיר של גחנון או לסיר קטן וגבוה עם ידיות מתכת או ארבע תבניות אינגליש קייק חד פעמיות מרופדות בנייר אפייה או משומנות היטב,
  9. 7. אופים חצי שעה בחו בינוני גבוה (180-190 מעלות צלזיוס) .
  10. מכסים את הקוגל בנייר כסף (כיסוי רופף, לא צריך ממש להדק את נייר הכסף) ומנמיכים את התנור לחום של 100 מעלות ואופים במשך כל הלילה (8 שעות)
  11. 8.בבוקר מוציאים את הקיגל הופכים על משטח עבודה (עם לא יוצא מהסיר
  12. מכניסים את הסיר למים רותחים ל 3 -4 דקות והופכים) עם סכין ארוכה וחדה
  13. חותכים את החלק הקשה פורסים בפרוסות עבות ומגישים