חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוגל משודרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קוגל משודרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
אמנם זה לא חג הקוגל אבל זה נראה לנו מאכל חורף מהמם (זה גם לא בדיוק חורף - אנחנו יודעים).
בכל אופן, זה טעים, טעים, טעים ומלא בדברים טובים. תנסו ותתענגו.
מצרכים:
100 גרם חמאה לא מלוח
450 גרם איטריות ביצים עבות
6 ביצים גדולות
450 גרם שמנת חמוצה בטמפ` חדר
1 כוס סוכר
350 גרם גבינת שמנת בטמפ` חדר
(לשומרי המשקל שבינינו - לכו על 5%)
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
3 תפוחי גרני סמית גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
הביאו סיר מומלח לרתיחה ובשלו את האיטריות
אל-דנטה, לפי ההוראות על הקופסא (כ-6 דקות).
סננו את האיטריות והניחו בצד.
ערבבו את הביצים והשמנת החמוצה במיקסר.
השתמשו בלהב הגומי במהירות בינונית
עד לקבלת תערובת חלקה.
תוך כדי ערבוב הוסיפו:
3/4 כוס סוכר
3/4 חבילה חמאה
את כל גבינת השמנת
עד לקבלת תערובת חלקה
על מחבת, באש בינונית, המיסו 2 כפות חמאה וערבבו פנימה 2 כפות סוכר, את הקינמון ואת אגוז המוסקט.
הוסיפו בעדינות את התפוחים ודאגו לעטוף אותם ברוטב שנוצר (אם אתם יודעים להקפיץ - זה הזמן).
בשלו עד שהתפוחים מתרככים והרוטב נהיה קרמלי (כ - 10-12 דקות).
ערבבו את התפוחים עם תערובת הביצים
שפכו את תערובת התפוחים והביצים על האיטריות והקפיצו בעדינות עד שהם מתערבבים.
שפכו על הכל את יתרת החמאה המומסת ופזרו את יתרת הסוכר.
אמורים להשאר לכם כ-2 כפות מכל אחד.
(במידה ותרצו תוכלו לשמור את התערובת הזו יום במקרר ולאפות למחרת. יש להוציא מהמקרר ולחכות עד שהתערובת מגיעה לטמפ` חדר ורק אז לאפות).
סדרו את התערובת בכלי אפיה בגודל 24X35 ואפו בחום של 180 מעלות צלסיוס במשך כ-30 דקות, עד שהצבע הופך זהוב-שחום.
תוציאו מהתנור ותנו לזה לנשום כרבע שעה.
מי שרוצה להתפנק עם כדור גלידה וניל ליד,
מי אנחנו שנגיד לו לא.
מגיש: dudu542
מקור:
שתף את המתכון