" קיורטוש " או " קורטוש " הוא מאפה הונגרי של בצק שמרים בצורת גליל . brקיורטוש נוגט – מתכון של רות אוליבר מתוך מגזין על השולחן . brאם רוצים לפשט את ההכנה , brאפשר לוותר על מילוי הבצק בנוגט ופשוט ללפף את הבצק כמו שהוא .
לחילופין אפשר להשתמש בגליל קרטון עטוף בנייר אלומיניום, ולהשחיל דרכו שיפוד.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ומרדדים כל חלק לעלה דק על משטח מקומח.
מפזרים על מחציתו של כל עלה כף אבקת נוגט,
מקפלים מעל את החלק הריק ומרדדים שוב לעלה דק.
6. חותכים עלה בצק ממולא לרצועות ברוחב 3 סמ ומלפפים את הרצועות סביב המערוך,
עד שהוא עטוף כולו בבצק (מלבד הידיות). מברישים בחמאה מומסת,
זורים סוכר ומהדקים את הבצק למערוך על ידי גלגול המערוך כמה פעמים על משטח העבודה.
7. מתפיחים כ-10 דקות.
8. מניחים את המערוך מעל תבנית עמוקה,
כך שידיות המערוך מונחות על דפנות התבנית ואילו גוף המערוך באוויר. אופים כ-10 דקות, תוך סיבוב המערוך מדי פעם. מפזרים ברס בנדיבות ומחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים.
מצננים 2 דקות ומשחררים מהמערוך.
9. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
גיוונים:
—————-
מתבלים את הסוכר בקינמון או בתבלינים אחרים.
במקום ברס מצפים באגוזים, שקדים, פיסטוקים גרוסים או קקאו מעורבב בסוכר.