חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קלמארי בטמפורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קלמארי בטמפורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג קלמארי ללא הראשים חתוכים לטבעות (ניתן לרכוש אותם כבר במצב הזה)
1 בקבוק קטן בירה לבנה מכל סוג שהוא (אני משתמש בקרלסברג red label)
בערך כוס וחצי עד שתי כוסות קמח תופח
רבע כוס רוטב סויה
כף חומץ
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 גבעול בצל ירוק קצוץ דק
1 כפית זנגביל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
רבע כוס יין אדום מתוק
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
בקערה גדולה שמים את הקלמארי, הסויה, הבצל, החומץ, הצ'ילי, השום, הזנגביל והיין ומשרים כך למשך כשלוש שעות לפחות (ניתן לשים במקרר בינתיים). לאחר מכן שופכים את כל הנוזלים והקלאמרי מוכן לטיפול. בקערה גדולה מערבבים את הקמח התופח והבירה לקבלת בלייה סמיכה למדי אך ללא גושים.
מחממים את השמן בסיר. כשהשמן חם לוקחים את טבעות הקלמארי, טובלים בבלילה, מכסים אותם היטב מכל הכיוונים בבלילה, ומכניסים לטיגון בשמן העמוק. חוזרים על הפעולה עד שהסיר מתמלא בשכבה אחת של קלמארי מצופים. חוזרים על הפעולות עד שגומרים את כל טבעות הלמארי. באם עדיין נשארה לכם בלילה ניתן לטבול בה ירקות שונים ולטגן כגון: בצל, תפו"א, חצילים, קישואים, פטריות ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
מגישים חם עם רוטב לימון וכוסברה (ע"ע).
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון