הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול מגורר גס
4 שיני שום
1 ק"ג בשר צלי או גולש,חתוך לקוביות
1/2 ק"ג עגבניות מקולפות וחתוכות
1 עלה דפנה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 גזר
3 קוביות מרק בשר ממוסות ב-3 כוסות מים רותחים
2 בטטות מקולפות וחתוכות
2 תפו"א מקולפים וחתוכים
100 גרם מישמשים מיובשים
1 קופסה קטנה של גרעיני תירס.
1 קופסה קטנה או חבילה קפואה של אפונה ירוקה
1 כוס אורז לא מבושל
100 גרם שזיפים מיובשים
1 קופסה חצאי אפרסקים ללא הנוזלים.
אופן ההכנה
בסיר גדול ועבה מטגנים את הבצל והשום.מוסיפים את הבשר,מערבבים ומבשלים עד שהבשר משחים מכל צדדיו.
מוסיפים את העגבניות,עלה הדפנה,הפטרוזיליה,האורגנו והפפריקה.מתבלים במלח ופלפל.
מכסים ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים את הגזר המרק ותפוחי האדמה וממשיכים לבשל על אש נמוכה 15 דקות נוספות.
מוסיפים את המישמשים,התירס,האפונה ואורז.ממשיכים לבשל על אש נמוכה 15 דקות נוספות.
מוסיפים את השזיפים ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות.
לפני ההגשה מוסיפים את חצאי האפרסקים רק כדי שיתחממו.
מגיש:
מקור: ג'ודי סטייסי גולדמן
שתף את המתכון