חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"קרפצ'ו" פילה בקר על סלט ארוגולה ופטריות בגריל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה זו יצר שף דרור שושן עבור מסעדת "טאפסטה" האיטלקית. br מומלץ להשתמש בנתח פילה בקר שאינו מיושן. br המרקם האלסטי של הבשר מתמזג יפה עם הבשרניות של פטריות השמפניון החרוכות, br הרעננות של סלט רוקט חי והמתיקות של סירופ בלסמי
"קרפצ'ו" פילה בקר על סלט ארוגולה ופטריות בגריל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה זו יצר שף דרור שושן עבור מסעדת "טאפסטה" האיטלקית. br מומלץ להשתמש בנתח פילה בקר שאינו מיושן. br המרקם האלסטי של הבשר מתמזג יפה עם הבשרניות של פטריות השמפניון החרוכות, br הרעננות של סלט רוקט חי והמתיקות של סירופ בלסמי
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר' נתח פילה בקר איכותי, לא מיושן
חצי לימון
פרמז'ן אמיתי
מלח גס
פלפל גרוס
סלט:
20 פטריות שמפיניון טריות ולבנות, שלמות
½ בצל אדום פרוס דק מאד
צרור עלי רוקט שטוף היטב
מלח
פלפל גרוס
כף פטרוזיליה קצוצה
בזיליקום חתוך לשערות
כפית שום טרי קצוץ
¼ כוס שמן זית איכותי
כפית עלי טימין טריים
קונפי שום:
16 שיני שום קלופות
חצי כוס שמן זית
סירופ בלסמי:
רבע כוס חומץ בלסמי
כף סוכר
אופן ההכנה
1. מכניסים את פילה הבקר, עטוף בניילון נצמד, לפריזר למשך חצי שעה.
2. מכינים קונפי שום: על אש נמוכה מאד מחממים למשך שעה את שיני השום בתוך חצי כוס שמן זית עד שהן מזהיבות ומתרככות.
3. מכינים סירופ בלסמי: מבשלים את החומץ הבלסמי עם הסוכר למשך 15 דקות עד שהתערובת מצטמצמת למרקם של סירופ.
4. מכינים את הסלט: צולים את הפטריות בגריל או במחבת פסים עד שהן משחימות. מורידים מהאש לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט. מוסיפים מעט מהסירופ בלסמי ומהשמן שום של הקונפי.
5. מוציאים את הבשר מהפריזר ופורסים דק ככל האפשר. ניתן לשטח עם פטיש שניצל מעט מעל ניילון נצמד.
6. משמנים צלחת במעט שמן זית ומסדרים מעל את פרוסות הבשר. מסדרים מעל הבשר את שיני השום ומטפטפים מעט משמן הקונפי. מפזרים מעל מלח גס ופלפל גרוס ומטפטפים מעט מיץ לימון וסירופ בלסמי.
7. מסדרים את הסלט במרכז הקרפצ'ו ובעזרת קולפן קולפים שבבי גבינת פרמז'ן מעל הסלט ומגישים. מומלץ להגיש עם פרוסות ג'בטה עשויות בתנור או בגריל עם שמן זית.
מגיש: יוסף ל
מקור: שף דרור שושן עבור מסעדת טאפסטה.
שתף את המתכון