הוראות הכנה
מרכיבים
3 קילו נתח סינטה
שני ראשי שום
כוס שמן זית
כף רוזמרין טרי או יבש
כף תימין - טרי או יבש
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף חרדל גרגירים
25 גרם גרעיני חמניה או צנובר
אופן ההכנה
1.מנקים את השום מהקליפה וחותכים לחצאים, בעזרת סכין חורצים את נתח הסינטה
משני צדדיו ודוחפים לתוכו את השום (בנקודות שונות).
2.מניחים את הנתח בתבנית ומורחים את כולו בשמן זית.
3.מתבלים, תוך כדי עוסוי, בפלפל גרוס, גרגירי חרדל, תימין רוזמרין וניתן להוסיף,
גרעיני חמניות, צונוברים או זירעי כוסברה.
4.מחממים תנור למשך 10 דקות ל-250°c ומכנסים את הבשר לתנור.
לאחר 20 דקות בשול מורידים את החום ל-180°c וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
בתום הבישול יש להשאיר את הנתח עוד 10 דקות בתוך התנור הכבוי.
5. פורסים לרצועות דקות מזרזפים מעט חומץ בלסמי מעורבב עם שמן זית
מגיש:
מקור: אטליז נטו חיים חי
שתף את המתכון