חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שבלולי"פילאס" עם מנגולד וריקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק דק ופריך, מגולגל מסביב למלית עדינה, שכיף לטרוף אותו חם מהתנור, לצד ביצה קשה, עגבניות ופלפל ירוק חריף
שבלולי"פילאס" עם מנגולד וריקוטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בצק דק ופריך, מגולגל מסביב למלית עדינה, שכיף לטרוף אותו חם מהתנור, לצד ביצה קשה, עגבניות ופלפל ירוק חריף
הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם בצק "פילאס" מוכן
למלית:
500 גרם מנגולד
250 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל
לציפוי:
ביצה טרופה
זרעי שומשום או קצח
אופן ההכנה
מפרידים את גבעולי המנגולד הלבנים מהעלים הירוקים, את הגבעולים חולטים 10 דקות במים רותחים ומומלחים, ואת העלים הירוקים חולטים 4 דקות.
קוצצים דק את העלים והגבעולים, מעבירים למסננת וסוחטים היטב מהנוזלים.
מערבבים את המנגולד החלוט והקצוץ עם יתר חומרי המלית.
חותכים את הבצק המוכן למלבנים בגודל 30X12 ס"מ. מניחים שישית מהמלית כפס לאורכו של מלבן הבצק, קרוב מאוד לשוליים.
מגלגלים את הבצק מעל המלית, כך שיתקבל צינור מאורך וממולא. מהדקים את הבצק בשני הקצוות כדי שהמלית לא תברח בזמן האפייה.
מגלגלים את הצינור הממולא לצורת שבלול. חוזרים על הפעולה עם כל בצק והמלית.
מעבירים את השבלולים הממולאים את תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ( לא מצופפים כדי שהבצק יוכל לתפוח).
מורחים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם שומשום או קצח.
אופים בחום של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב יפה ( 40-50 דקות).
מגישים חם, עם עגבניות, פלפל ירוק חריף וביצה קשה.
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון