חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

שוקי אווז בפירות יבשים
הוראות
מרכיבים
  1. 6 שוקיים של אווז
  2. 3 בצלים גדולים פרוסים
  3. 2 שיני שום קצוצות דק
  4. 200 גרם צימוקים
  5. 150 גרם משמשים מיובשים
  6. 150 גרם שזיפים מיובשים
  7. 250 גרם פטריות שמפיניון חצויות
  8. מים
  9. מלח ופלפל
  10. 1 כוס יין אדום יבש
אופן ההכנה
  1. מחממים סיר כבד על אש גבוהה ומניחים בו את שוקי האווז כאשר צד העור כלפי מטה (כך שוקי האווז יפרישו שומן). מטגנים את שוקי האווז בשומן שהפרישו עד להשחמה קלה ומוציאים מהסיר.
  2. בשומן שנותר בסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. מוסיפים את השום ומחזירים את שוקי האווז לסיר. מוסיפים את הפירות היבשים, מלח ופלפל, יין ומים עד כמחצית גובה שוקי האווז (לא מכסים את השוקיים בנוזלים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
  3. מבשלים עם מכסה סגור כשעה. מקץ כשעה מסירים את המכה ובעזרת כף או מצקת מסירים את שכבת השמן והשומן שצפים למעלה.
  4. מכניסים את הסיר הפתוח לתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך כעשרים דקות לצורך השחמת השוקיים (יש לדאוג שצד העור של השוקיים יהיה כלפי מעלה).
  5. מגישים חם בליווי אורז לבן.