חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

תבשיל טלה, קצת אחר
הוראות
מרכיבים
  1. 1.5 קילו בשר כבש לא שומני חתוך לקוביות
  2. 150 ג´ר נקניקיות מעושנות קצוצות
  3. 4-5 בצל ירוק קצוץ
  4. 500 גרם תפוחי אדמה פרוסים
  5. 500 גרם גזר קוביות
  6. 300 גרם אפונה טרייהקפואה מופשרת
  7. 2 כפות שמיר קצוץ
  8. מלח
  9. מלח גס
  10. פלפל
  11. נענע
  12. 2 ביצים
  13. כף קצח
  14. 2.5 כוסות שמן זית
  15. 1/2 קילו בצק עלים
אופן ההכנה
  1. מאדים את הבצל הירוק. מוסיפים את הכבש, מכסים את הבשר במים ומבשלים כשעה עד לריכוך.
  2. מוסיפים תפוחי אדמה וגזר וממשיכים לבשל. לאחר 40 דקות מוסיפים בצל ירוק, אפונה, שמיר ונקניקיות, ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות ומורידים מהאש.
  3. לקבלת מנה מעניינת יותר, מרדדים לעלה דק את הבצק וחותכים למלבנים גדולים. טורפים ביצים עם מעט מים, מתבלים במלח וסוכר ומברישים את קצוות המלבנים בביצה. מניחים במרכז כל מלבן כמות נדיבה מהתבשיל ומהדקים את הקצוות (לא הידוק חזק) . מושחים את הבצק בביצה ומפזרים מלח גס וקצח.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות ומגישים חם.