חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

תבשיל קציצות מרוקאיות
מתובל מאוד טעים מאוד!
הוראות
מרכיבים
  1. חומרים לקציצות:
  2. 1 ק"ג בשר טחון (אנחנו משתמשים בכתף)
  3. ¼ כוס מים
  4. ½ כוס קמח
  5. ½ 1 כפות חוואיג' (כדאי כפול)
  6. 1 כף כמון
  7. ½ כף כורכום
  8. 1 בצל קצוץ דק דק
  9. 4 שיני שום קצוצות דק
  10. 1 ביצה
  11. ½ 1 כפות אבקת מרק עוף (כדאי להפחית)
  12. בזיליקום לקצוץ
  13. פטרוזיליה לקצוץ
  14. מלח
  15. חומרים לתבשיל:
  16. 1 בצל (עדיף שניים) לקוביות קטנות
  17. שיני שום (שיהיו מס' שיניים לטיגון עם הבצל)
  18. 3 קופסאות רסק קטנות (לנו חסרו שתי קופסאות אז השתמשנו בעגבניות מקופסא שאידינו נוזלים)
  19. ½ 1 כפות סוכר
  20. ½ 2 כפות אבקת מרק עוף (כדאי פחות!)
  21. ½ 1 כפות חוואיג' (כדאי כפול)
  22. 1 כף כמון (כדאי כפול)
  23. פפריקה חריפה
  24. קצת עלי סלרי
  25. ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
  26. מס' תפו"א קלופים חתוכים לרבעים או שמיניות (כמה שיכנס בסיר)
אופן ההכנה
  1. הכנת קציצות:
  2. לערבב הכל. לגבי פטרוזיליה ובזיליקום, "לפי העין". שיהיו משמעותיים אבל לא ישתלטו.
  3. להכין קציצות בגודל בינוני מינוס, קטנות אך לא פיצפוניות ולטגן.
  4. הכנת תבשיל:
  5. סיר גדול, תחתית עבה
  6. לטגן בצל, להוסיף שום, אח"כ רסק, סוכר, אבקת מרק עוף ומים שיגיעו לגובה כחצי סיר שיספיק לכיסוי הקציצות. להרתיח להנמיך, להוסיף חוואיג', כמון,פפריקה ומלח. להרתיח. להוסיף סלרי, פטרוזיליה, את הקציצות. לבשל ½ שעה על אש קטנה (כמובן שיבעבע). להוסיף תפוחי אדמה ולבשל עוד ½ 1 שעות.