חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

תבשיל ריאות וחומוס
אך טעים להפליא מורכב בעיקר מגרגירי חומוס וראות של פרה מאוד פקנטי עד חריף מתאים להניח מעל קוסקוס אשמח מאוד למתכון מדויק.
הוראות
מרכיבים
  1. 1. נכון אין למאכל שם רישמי . הוא מורכב מריאות וחומוס.
  2. 2. בקנית ריאות – רצוי לקנות את האונות התחתונות. יש בהן פחות כלי דם ואויר גסים.
  3. 3. קשה להתייחס למשקל ריאה, היא קלה הרבה יותר מבשר, משקלה הסופי נקבע ע"י רוטב שמחלחל לתוכה.
  4. 4. אם אין אפשרות לקנות חלקי ריאה ללא "צינורות", קני שלמה ואתן גם מתכון לשאריות.
  5. 5. יש לחלק את הריאה לקוביות. להרחיק "צינורות".
  6. 6. ריאה יש לחלוט היטב במים רותחים מספר פעמים כדי להרחיק לכלוך. אחר יש לבשל במים עם מעט מלח עד שבשר הריאה מתנפח (לפחות חצי שעה) .
  7. 7. לשטוף היטב ולסננן.
  8. 8. למתכון:
  9. חצי ריאה – רצוי תחתון, מחולק ל"קוביות גולש", חלוט, מבושל לפחות חצי שעה, שטוף
  10. ומסונן .
  11. 300 גר' חומוס שהושרה כל הלילה. רצוי להחליף המים כל כמה שעות.
  12. 100 גר' רסק עגבניות
  13. חצי קילו עגבניות
  14. פלפלים חריפים לפי העדפה אישית
  15. גמבות
  16. חצי קילו בצל
  17. שמן
  18. שום
אופן ההכנה
  1. בסיר עמוק עבה תחתית- מטגנים הבצל כמעט להשחמה, מוסיפים שיני שום שלמות והריאה.
  2. מטגנים ונותנים לנים שנספגו שיוגרו החוצה ויתאדו.
  3. אחרי שהריאה משנה צבע – מוסיפים הירקות, בוחשים ומטגנים עם שיגירו את רוב הנוזלים.
  4. מוסיפים החומוס ורסק העגבניות. מכסים במים כמעט עד שפת הסיר.
  5. מרתיחים, מכפים, שמים תחת הסיר מתקן נגד שריפת תחתית (קונים בחניות כלי בית), מבשלים על אש בינונית כשעתיים או עש שהחומוס רך לטעמכם והריאה מבושלת (זה חייב להיות נימוח – מתפרק עם המזלג ונמס בפה !).
  6. הנמיכי את האש למינימום.
  7. תבלי במלח, פלפל, שום כתושכוסברה קצוצה. אים להוסיף מלח בזמן הבישול – זה מקשה את החומוס.
  8. להגיש עם אורז לבן ולחם אחיד פרוס גס.
  9. לשאריות של הריאה – החלקים העליונים:
  10. לאחר הבישול וההשריה הראשוניים, לשים במעבד מזון, לעפעיל הפעימות. בשר הריאה יטחן, כל הצינורות ישארו שלמים, אפשר להרחיקם.
  11. מטגנים בצל להשחמה, מוסיפים הריאות להשחמה קלה, מןסיפים קמח ובוחשים. מוסיפים ציר מרק או מים עם אבקת עוף, זה חייב להשאר דביק ולא נזיל. אם הפך דליל – לאייד בעדינות בלי לשרוף.
  12. להוסיף שום, עשבים (כוסברה כוסברה שמיר ושוב כוסברה).
  13. לגלול את התערובת בבצק עלים מרודד דק.
  14. למרוח בביצה.
  15. לאפות בתנור בחום בינוני 40 דקות בערך.
  16. לצננן מעט לפני חיתיך אחרת הכל נוזל לחוצה.