הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג אפונת גינה טרייה בתרמילים ( או 3 כוסות אפונה קפואה)
2 כפות שמן שומשום
1 כף שורש זנגביל טרי, קלוף וקצוץ דק או מגורר
1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק ( או יותר , לפי הטעם)
1 כף רוטב סויה
צרור עלי כוסברה טריים
מלח ופלפל
אפשרות : 2 כפות זרעי שומשום, לבן או שחור
אופן ההכנה
קולפים את האפונה ונפטרים מהתרמילים.
מניחים את האפונה בסיר, מוסיפים מים בכמות המינימאלית שתכסה אותה.
ממליחים קלות, מביאים לרתיחה ומבשלים , ללא מכסה, רק עד שהאפונה מבושלת (כ-5 דקות).
מסננים מהמים.
במחבת מחממים את שמן השומשום ומטגנים את הזנגביל והצ'ילי, כחצי דקה.
מוסיפים את האפונה המבושלת ואת רוטב הסויה, ומקפיצים יחד כדקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הכוסברה ואת זרעי השומשום.
מתבלים במלח ובפלפל.
מגישים חם או פושר.
מגיש:
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון
|