חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אפונת גינה בזנגביל ושומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את האפונה התרגלנו לצרוך משקיות קפואות או מקופסאות שימורים. עכשיו אפשר להשיג אותה טרייה ויפה, עטופה בתרמילים. brהנה דרך לטפל בה.
אפונת גינה בזנגביל ושומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את האפונה התרגלנו לצרוך משקיות קפואות או מקופסאות שימורים. עכשיו אפשר להשיג אותה טרייה ויפה, עטופה בתרמילים. brהנה דרך לטפל בה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג אפונת גינה טרייה בתרמילים ( או 3 כוסות אפונה קפואה)
2 כפות שמן שומשום
1 כף שורש זנגביל טרי, קלוף וקצוץ דק או מגורר
1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק ( או יותר , לפי הטעם)
1 כף רוטב סויה
צרור עלי כוסברה טריים
מלח ופלפל
אפשרות : 2 כפות זרעי שומשום, לבן או שחור
אופן ההכנה
קולפים את האפונה ונפטרים מהתרמילים.
מניחים את האפונה בסיר, מוסיפים מים בכמות המינימאלית שתכסה אותה.
ממליחים קלות, מביאים לרתיחה ומבשלים , ללא מכסה, רק עד שהאפונה מבושלת (כ-5 דקות).
מסננים מהמים.
במחבת מחממים את שמן השומשום ומטגנים את הזנגביל והצ'ילי, כחצי דקה.
מוסיפים את האפונה המבושלת ואת רוטב הסויה, ומקפיצים יחד כדקה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הכוסברה ואת זרעי השומשום.
מתבלים במלח ובפלפל.
מגישים חם או פושר.
מגיש: שרון שני
מקור: דורעם גונט ל-הארץ
שתף את המתכון