חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"זאכר טורט"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המקור הוא וינאי כמובן. brחמש דקות הליכה מדמל, ממש מאחורי האופרה בתחילת מדרחוב קרנטנר (Philharmonikerstrasse 4), נמצא מלון זאכר br (Sacher). למלון המפואר הזה מסעדה ובתי קפה ידועים, אך מה שידוע עוד יותר שם זאת עוגת השוקולד, הזאכר-טורט המפורסמת. br למלון בית מלאכה מיוחד לייצור העוגה הדי יבשה הזאת, כאשר 35 עובדים עוסקים אך ורק בייצור עוגות זאכר. 300 אלף עוגות כאלה מיוצרות בשנה, brכשבעונה הבוערת, מאמצע נובמבר ועד סוף ינואר, הקונדיטוריה של מלון זאכר מייצרת 3,000 עוגות ביום, בחלקן הגדול לייצוא.
"זאכר טורט"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המקור הוא וינאי כמובן. brחמש דקות הליכה מדמל, ממש מאחורי האופרה בתחילת מדרחוב קרנטנר (Philharmonikerstrasse 4), נמצא מלון זאכר br (Sacher). למלון המפואר הזה מסעדה ובתי קפה ידועים, אך מה שידוע עוד יותר שם זאת עוגת השוקולד, הזאכר-טורט המפורסמת. br למלון בית מלאכה מיוחד לייצור העוגה הדי יבשה הזאת, כאשר 35 עובדים עוסקים אך ורק בייצור עוגות זאכר. 300 אלף עוגות כאלה מיוצרות בשנה, brכשבעונה הבוערת, מאמצע נובמבר ועד סוף ינואר, הקונדיטוריה של מלון זאכר מייצרת 3,000 עוגות ביום, בחלקן הגדול לייצוא.
הוראות הכנה
מרכיבים
150 גר' חמאה בטמפ' החדר
100 גר' סוכר
4 חלמונים
1. כף ברנדי או ליקר שקדים
קורט מלח
___________
150 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל חלב או שמנת
2. כוסות קמח תופח (1. כוס קמח רגיל על 1. כפית אבקת אפיה)
____________________
4. חלבונים
100 גר' סוכר
____________________
3/4 - 1 כוס קונפיטורה אדומה כמה שיותר חמצמצה
לציפוי:
150 גר' שמנת
300 גר' שוקולד מריר
1. כף דבש
אופן ההכנה
מערבלים את החמאה, הסוכר, החלמונים,הליקר והמלח.
ממיסים את השוקולד עם החלב או השמנת ומוסיפים, מערבבים, מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים.
מקציפים את החלבונים עם 100 גר' הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך המסה השנייה.
משמנים תבנית 26 או תבנית 24 אם רוצים עוגה גבוהה יותר,מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את העוגה לשליש התחתון של התנור לכ-50-60 דקות.
מוציאים, מצננים ומחלצים מהתבנית.
חוצים את העוגה, מורחים על חצייה קונפיטורה, מכסים בחצי השני של העוגה.
מורחים קונפיטורה עם כל העוגה, מקררים.
ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש, מצננים עד שהציפוי (פריזר) מסמיך ונוח יותר לציפוי.
מצפים את העוגה מעל הקונפיטורה בשוקולד, אם השוקולד דליל מידי, מצננים ומצפים שוב.
מקררים.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: גרסא של אשת פוטיפר
שתף את המתכון