חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


טאגין דגים נוסח פאז מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טאגין דגים נוסח פאז מרוקו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב השרמולה
1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
1/2 כוס קוסברה קצוצה
1 בצל קצוץ דק
7-8 שיני שום קצוצות דק
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
1.5 כפיות מלח מחוקות
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף כמון
1 כף פפריקה בשמן
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית זעפרן
לדגים:
2 תפוא"ד גדולים פרוסים לפרוסות דקות
1 ק"ג דגים לבנים כגון נסיכת הנילוס, או טונה, או פילה אמנון
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל חריף חתוך לטבעות (לא חובה)
2 מיכלים קטנים רסק עגבניות
4 עגבניות קלופות נקיות מגרענים פרוסות לטבעות
1/4 כוס פטרוזיליה וקוסברה
אופן ההכנה
הכנת השרמולה הרוטב
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים ומכניסים למקרר לשעה
חותכים את הדגים לקוביות של 5 ס"מ על 3 ס"מ
בקערה לוקחים 1/3 מכמות השרמולה מוסיפים את קוביות הדג ומעסים בעדינות
ומכניסים למקרר לשעתיים.
הכנת המנה
1.בקערה חסינת אש או בטאגין עם כף שמן זית מסדרים את פרוסות תפוח האדמה
מעל הדג מהמישרה מעל את הפילפלים למינהם מסדרים מעל את פרוסות העגבניה
ממליחים ומפלפלים קלות
2.שופכים מעל מחצית מכמות השרמולה מעל שופכים באופן שווה את רסק העגבניות
מפזרים מעל את הקוסברה והפטרוזילה ומעל שופכים את יתרת השרמולה
3. לטאגין - מכסים ומבשלים כשעה על אש בינונית נמוכה
לתנור מחממים תנור ל 200 מעלות מכסים ברדיד אלומיניום
* מומלץ להגיש מעל קוסקוס
** באם רוצים לאכול כמנה עצמאית עם חלה חמה יש להסיר את המיכסה או רדיד האלומיניום אחרי 45 דקות לעיבוי הרוטב
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון