חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


כנאפה בלגיבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כנאפה בלג'יבנה-מתכון חלאבי מאטריות קדאיף - מדהים
כנאפה בלגיבנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כנאפה בלג'יבנה-מתכון חלאבי מאטריות קדאיף - מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
200 גרם מרגרינה מומסת
500 גרם אטריות קדאיף
למלית:
1 כוס סולת
4 כוסות חלב
1/2 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
500 גרם גבינת קוטג' או "ריקוטה"
בצק תחליפי לקדאיף:
1/2 3 כוסות סולת
1/2 כוס קמח
200 גרם מרגרינה מומסת
1 כוס סוכר
1 כף מי ורדים
15 גרם שמרים יבשים
1 כוס חלב
לסירופ:
סירופ אטר (ראה בהמשך)
כוס מים 3/4
2 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי ורדים
כלים:
תבנית מלבנית 30X40
אופן ההכנה
1. ממיסים את המרגרינה, יוצקים על אטריות הקדאיף ומערבבים היטב.
2. מבשלים את הסולת עם החלב על אש קטנה, תוך כדי בחישה. כשהדייסה סמיכה
ואחידה מוסיפים סוכר ומי ורדים. מצננים 3-4 שעות.
3. משטחים מחצית מכמות האטריות בתבנית, ויוצקים עליהן את תערובת הסולת.
עליה מפזרים את הגבינה בשכבה אחידה, ומכסים ביתרת האטריות.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, ואופים כ-45 דקות, עד שהמאפה
מזהיב.
5. מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים והסוכר בסיר קטן, ומבשלים כ-10 דקות
על אש קטנה עד שהנוזל מסמיך מעט. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הוורדים.
מסירים מן האש ומצננים.
6.לקראת ההגשה מחממים את המאפה, חותכים למנות ויוצקים עליו סירופ קר.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון