חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה מטריפה ממצות
Votes: 1
דירוג: 5
You: 5
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה שילדים אוהבים.
לזניה מטריפה ממצות
Votes: 1
דירוג: 5
You: 5
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה שילדים אוהבים.
הוראות הכנה
מרכיבים
8 מצות, שבורות ל-4 רבעים
3 כוסות חלב
100 גרם מרגרינה
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
2 קופסאות פטריות חתוכות, שטופות ומסוננות
2 גביעי גבינת קוטג’
3 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות טריות, שטופות ופרוסות
1 מכל שמנת לקצפת (250 מ"ל)
מלח לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית בזיליקום או אורגנו מיובשים
5 כפות קטשופ
1/2 1 כוסות גבינה צהובה מגוררת
להקרמה:
3 כפות קטשופ
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת גס
אופן ההכנה
1. בכלי מתאים משרים את המצות בחלב עד שהמצות מתנפחות קלות ונעשות רכות.
2. בסיר ממיסים את המרגרינה ומזהיבים בה את הבצל. מוסיפים את הפטריות לסיר וממשיכים להזהיב כ- 8-5 דקות תוך בחישה. מורידים מהאש.
3. מוסיפים לסיר את יתר החומרים ואת הקטשופ והגבינה הצהובה, ובוחשים היטב.
4. בתבנית אפייה מתאימה שוטחים חצי מכמות המצות שהושרו בחלב, ויוצקים חצי מתערובת החומרים שבסיר. שוטחים את שאר רבעי המצות השרויות בשכבה נוספת.
יוצקים מעל המצות את שארית התערובת ומיישרים.
5. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה כ-50 דקות, עד שה"לזניה" מזהיבה.
6. מוסיפים לחלב שנשאר משריית המצות את 3 כפות הקטשופ הנוספות ואת 1/2 כוס הגבינה הצהובה המגוררת, וכ-15 דקות לפני סוף האפייה שוטחים על הלזניה. ממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות.
מגיש: קיבי
מקור: אוסם
שתף את המתכון