חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחוח מבית סבתא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון כמו שסבתא שלי היתה מכינה.
לחוח מבית סבתא
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המתכון כמו שסבתא שלי היתה מכינה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח.
3 כפות שמרים יבשים.(לא שימרית).
1 כף מלח.
1 כף סוכר.
2 כפיות גרגרי חילבה טחון.(לא חייב)
3 פרוסות לחם שחור ללא החלק הקשה.
7-8 כוסות מים פושרים.
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים,(לא את הלחם).
משרים את הלחם במים פושרים לכחצי דקה וסוחטים תוך כדי מעיכה לתוך הקמח.
מוסיפים את כל כמות המים וטורפים בעזרת מטרפה לבלילה אחידה.
מניחים לבלילה לתפוח,טורפים שוב ומתפיחים.
יוצקים על מחבת חמה בעזרת מצקת ומחכים עד שהבלילה מתיבשת.(כמו פנקייק).
טיפ חשוב: על מנת לקבל כמות גדולה של חורים יש לקרר את תחתית המחבת בעזרת מים קרים בין מחזור למחזור.
אין לשמן את המחבת מלבד הפעם הראשונה.
מגיש: jaky1
מקור:
שתף את המתכון