חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה בצק עלים עם בשר וצנוברים ברוטב פטריות.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאפה בצק עלים טעים מאוד ופשוט להכנה. מקורו איננו ידוע, אך סביר שהוא קיים בצורות שונות בעדות שונות. המאפה מומלץ לארוחת ליל שבת, לארוחות צהריים, והוא מתאים להגשה ביחד עם פשטידות שונות וסלטים.
מאפה בצק עלים עם בשר וצנוברים ברוטב פטריות.
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאפה בצק עלים טעים מאוד ופשוט להכנה. מקורו איננו ידוע, אך סביר שהוא קיים בצורות שונות בעדות שונות. המאפה מומלץ לארוחת ליל שבת, לארוחות צהריים, והוא מתאים להגשה ביחד עם פשטידות שונות וסלטים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1. קופסה של בצק תורכי קפוא מוכן מגולגל או למי שאוהב להתעסק עם הבצק - בצק עלים רגיל.
(הבצק התורכי בא בחבילה של 600 גר' והוא מתאים להכנת 3 נקניקי מאפה. בצק העלים בא בחבילות של ק"ג ולכן ישאר ממנו עודף להכנת מאכלים שונים כגון בורקס וכו').
2. 1/2 ק"ג בשר בקר טחון.
3. בצל.
4. צנוברים.
5. ביצה.
6. שומשום.
7. פירורי לחם.
8. אבקת מרק פטריות.
אופן ההכנה
1. מפשירים לגמרי את הבשר אם הוא נקנה קפוא.
2. מפשירים את הבצק (תורכי או עלים) עד שהוא רך למגע אך לא יותר מדי.
3. מחממים תנור או טוסטר אובן גדול ל200 מעלות.
4. מטגנים בשמן קל חצי בצל (או שלם למי שאוהב הרבה) בסיר, עד שהוא משנה את צבעו אך לא נשרף.
5. מוסיפים את הבשר והצנוברים לסיר עם הבצל המטוגן ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו למעין חום-אפור.
6. אחרי שהבשר "נסגר" והוא מעורבב טוב עם הבצל והצנוברים, מורידים מהאש.
7. משטחים את הבצק (אם זהו בצק תורכי כל שעליכם לעשות הוא לגלגל אותו כך שיהיה מונח לפניכם בצק בגודל של נייר A4.
8. מניחים 1/3 מכמות הבשר עם הצנוברים והבצל לאורכו של הבצק כך שתוכלו לגלגל את הבצק יחד עם הבשר וליצור נקניק, בדומה לשטרודל או רולדה.
9. אחרי הגלגול אמור להיות לפניכם צינור בצק ובתוכו הבשר.
10. חוזרים על התהליך עד שנגמר הבשר. צריכים לצאת 3 נקניקים.
11. מניחים את הנקניקים בתבנית עם נייר אפיה, מורחים ביצה בעזרת מברשת ומפזרים שומשום למעלה.
12. מכניסים את התבנית לתנור לכ-25 דקות, או עד שהוא נראה מוכן (קל מאוד להבחין).
13. בתיאבון.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון