חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה קישואים כדוריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה קישואים כדוריים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 – 6 קישואים כדוריים
רבע כוס שמן זית או קנולה
מלח, פלפל שחור
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
לרוטב:
1 בצל בינוני, קצוץ
2 שיני שום פרוסות
2 כפות שמן זית
1 קופסה רוטב עגבניות (400 גרם)
2 כפות עשבי תיבול, ממה שיש בבית (פטרוזיליה, תימין, עלי ריחן, כוסברה)
אופן ההכנה
פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מורחים או מברישים את הפרוסות בשמן ומטגנים על מחבת טפלון גדולה וחמה משני הצדדים. כדאי להיעזר במלקחיים כדי להפוך את הפרוסות מצד לצד. אפשר לטגן על מחבת מחורצת שתשאיר סימני "גריל" על הפרוסות.
שמים את הפרוסות על צלחת שטוחה גדולה ומתבלים אותם היטב במלח ופלפל שחור.
מכינים את הרוטב:
מטגנים את הבצל והשום טיגון קל בתוך השמן, רק עד שיתרככו. מוסיפים את רוטב העגבניות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים 10 דקות ומוסיפים את עשבי התיבול.
יוצקים חצי מהרוטב בתחתית התבנית ועורכים עליה את פרוסות הקישואים בצורה כך שיחפפו אחת על השניה כמו רעפים. אפשר לסדר בשתי שכבות. יוצקים למעלה את שאר הרוטב וזורים את הגבינה.
שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ואופים במשך 30 דקות.
מגישים חם.
מגיש: קיבי
מקור:
שתף את המתכון