חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק דלעת וסלק מוגש בדלעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק דלעת וסלק מוגש בדלעת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 סלק מגורר
1 דלעת קטנה (דלועית)
1 בצל קטן קצוץ
1 תפוח אדמה קטן קצוץ
1 גזר קטן קצוץ
חופן שמיר קצוץ
מעט שמן לטיגון
1 כפית חוויאג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
בסיר מחממים את השמן. מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והסלק. מטגנים ביחד כדקה ומוסיפים 1 ליטר מים. מוסיפים את אבקת המרק, החוויאג' והשמיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. בינתיים פותחים את הדלעת מלמעלה (כמו מעין מכסה) ומוציאים את תכולתה בעזרת כף פריזאית. את הגרעינים זורקים ואילו את כדורי הדלעת מוסיפים למרק. מנמיכים את האש, מוסיפים עוד כוס מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה. לאחר רבע שעה מניחים את הדלעת שנותרה (מעין "צלחת" עמוקה העשויה מדלעת) ברשת מעל המרק לאידוי. לאחר חצי שעה של בישול מתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל.
מגישים חם בתוך הדלעת המאודה.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון