חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוחים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe
עוגת תפוחים פשוטה וטעימה - התפוחים למטה.
עוגת תפוחים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe
עוגת תפוחים פשוטה וטעימה - התפוחים למטה.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי עץ חמוצים (גרני סמיט)
¼1 כוס סוכר לבן
מעט סוכר חום (לפיזור על העוגה בסוף)
2/3 כוס שמן
½1 כוס קמח תופח (או ½1 כוס קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)
3 ביצים גדולות (מס' 1)
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אגוז המלך (שבורים גס)
50 גרם צימוקים
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מ"צ.
לקלוף את התפוחים ולפרוס לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון).בכלי נפרד, לערבב ¼ כוס סוכר עם קינמון, וניל והתפוחים הפרוסים. לערבב ולהניח להפריש נוזלים, בינתיים להכין את עיסת הבצק : 1 כוס סוכר, קמח, ביצים, שמן, לערבב עד קבלת עיסה אחידה. לערבב כף קמח עם הצימוקים ושברי האגוזים.
לסננן את הנוזלים מן התפוחים ולסדר אותם על תחתית תבנית קפיצית (קוטר 24 ס"מ) משומנת, כך שיכסו את כל התחתית (אפשר לסדר המעגלים מהשוליים כלפי המרכז).
לפזר עליהם את הצימוקים, ולצקת את עיסת הבצק.
על העיסה לפזר אגוזים (אפשר ללחוץ עליהם שישקעו מעט) ומעליהם לפזר שכבת סוכר חום.
לאפות 40 דקות ב-180 מ"צ.
מגיש: amitsur
מקור: דלית- תיקונים שלי
שתף את המתכון