חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צ'לו - עוד גירסה לאורז פרסי,עם שעועית חומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צ'לו - עוד גירסה לאורז פרסי,עם שעועית חומה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
11/2 כוסות אורז
מלח ופלפל שחור
3/4 כוס שמן
500 גר' גזר, חתוך לקוביות קטנות
3 בצלים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית כורכום
3/4 כוס מים
3 תפו"א קלופים ופרוסים דק
1 כוס שעועית חומה, מבושלת (או חומוס מבושל,זה לא פרסי)
אופן ההכנה
1. שמים בסיר את האורז, מוסיפים מים כדי כיסוי וכפית מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, ומסננים. שוטפים ומשאירים במסננת.
2. יוצקים למחבת חצי כוס מהשמן, ומטגנים את הגזר עד שיזהיב. מוציאים את הגזר ושומרים את השמן.
3. יוצקים לסיר קטן את השמן שנותר, ומטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו. מתבלים במלח ובכורכום. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 5 דקות.
4. יוצקים לסיר רחב את השמן בו טוגן הגזר, ועורכים על תחתית הסיר את תפוחי-האדמה, מתבלים במלח ופלפל.
5. מערבבים בקערה את האורז, גזר, שעועית ותערובת הבצל. מתבלים במלח ופלפל. משטחים את האורז על תפוחי-האדמה.
6. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כ-45 דקות (אין צורך להוסיף מים). משהים 10 דקות ומגישים.
מגיש: קיבי
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון