חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדרת בשר וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטות בשרותי בריאות כללית במחוז המרכז.
קדרת בשר וירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטות בשרותי בריאות כללית במחוז המרכז.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר רזה או הודו אדום, חתוך לקוביות
2 בצלים בינוניים, קצוצים
6 גזרים
4 בטטות
4 תפוחי אדמה
חתיכת דלעת גדולה
2 שורשי פטרוזיליה
חבילת עלי סלק מנגולד
1 ראש שום
צרור עלי פטרוזיליה
גבעולי סלרי ספורים
3 כפות שמן זית או קנולה
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה לפי הטעם
מעט פפריקה חריפה
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל-180 מ"צ.
לחמם שמן במחבת, להוסיף את קוביות הבשר, לטגן עד לסגירה ולהוציא לקערה.
לאותו שמן להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד הזהבה. לסדר בקדרת חרס(גדולה): תפוחי אדמה, מחצית מכמות הבטטות, שורש פטרוזיליה וחצי משני השום החצויות. לפזר מעל את קוביות הבשר ולתבל בתבלינים. לפזר את עלי המנגולד לכסוי הבשר, להוסיף מעל את הגזרים, קוביות הדלעת, יתר שני השום, גבעולי הסלרי, שארית פרוסות הבטטה ועליה פטרוזיליה קצוצה, לתבל מעל בנדיבות, להוסיף את רסק העגבניות ולצקת מים רתוחים עד קצת פחות מגובה הירקות.
להכניס לתנור ולאפות ב 180 מ"צ, ל 3 עד 4 שעות ולהגיש.
מגיש: amitsur
מקור: מתכון בריאות - ידיעות אחרונות
שתף את המתכון