חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדרת יען בבירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדרת יען בבירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג בשר יען חתוך לקוביות קטנות
1 ראש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לטבעות
2 בצלים לבנים חתוכים לחצאי טבעות
חצי כוס זיתים שחורים קצוצים גס מסוג קלמטה
3 דגי אנשובי משומרים
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח גס
5 גבעולי רוזמרין
5 גבעולי טימין
2 כפות חרדל חלק
חצי כוס שמן זית
1 ליטר בירה ( לא מסוננת, כדוגמת IPA או סטאוט או ויינשטפן)
אופן ההכנה
1. משרים בקערה עמוקה את הבשר בבירה לפחות ל-5 שעות או ללילה במקרר.
2. מוציאים את הבשר המושרה ומנגבים במגבת את הנוזלים.
3. יוצקים חצי כוס שמן זית טוב אל תוך סיר רחב וכבד ומטגנים את הבשר עד שיזהיב, מוסיפים את הגזר ,הסלרי הבצל ומטגנים יחד 2 דקות נוספות.
4. מוסיפים את נוזלי הבירה עד כדי כיסוי הבשר בלבד ( אם יש צורך מוסיפים מים), מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הטימין, הרוזמרין ואת האנשובי. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
5. מוסיפים את החרדל ואת הזיתים ומבשלים על אש בינונית עוד 10 דקות או עד שהרוטב יהיה סמיך מעט. מגישים בקדירה.
מגיש: יוסף ל
מקור: מתכון של השף אלון גונן, מסעדת אל בריו.
שתף את המתכון