חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"קרואסון" בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה בדיוק ה"קרואסון" שיתאים לחמאת שקדים-וניל, או לשוקולד, או... כיד דמיונכם.
"קרואסון" בסיסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה בדיוק ה"קרואסון" שיתאים לחמאת שקדים-וניל, או לשוקולד, או... כיד דמיונכם.
הוראות הכנה
מרכיבים
½3 כוסות קמח לבן
25 גרם שמרים
2 כפיות סוכר
150 גרם חמאה רכה
1 כוס חלב
קורט מלח
למלית: חמאת שקדים-וניל שמופיעה אצלי במתכונים, או כל מילוי שתמצאו כמתאים/טעים לכם.
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח, שמרים, סוכר, חלב ו-50 גרם מהחמאה, ולשים עד לקבלת בצק חלק ונוח ללישה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כשעה.
טופחים קצת על הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, לשים קצת ומשהים לתפיחה שנייה כחצי שעה.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה של כחצי ס"מ. מורחים שליש מכמות החמאה על שני שלישים משטח הבצק, ומקפלים אותו לשלושה. מאחסנים במקרר חצי שעה. מרדדים שוב את הבצק, מורחים את שארית החמאה, ומקפלים שוב באותו האופן. מאחסנים במקרר כחצי שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ וחותכים לשישה משולשים. מניחים בבמרכז כל משולש כפית מחמאת השקדים וניל, או מכל מילוי אחר, ומגלגלים מהבסיס אל הקודקוד. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כחצי שעה.
מחממים תנור לחום בינוני ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש: kalla
מקור: יאיר ברק
שתף את המתכון