חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


שטרודל תפוחי עץ ובננה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שטרודל תפוחי עץ ובננה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוחים מתוקים + 2 תפוחים ירוקים חמצמצים (גרני סמית)
2 בננות
כפית ג'ינג'ר קצוץ, טרי או מסוכר
2 כפיות סומסום קלוי
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס סוכר
5 דפים של עלי בצק פילו מופשר
130 גר' חמאה
קליפה של לימון אחד
מיץ של לימון אחד
2 כפיות קורנפלור
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
קוצצים ג'ינג'ר ומגרדים לימון.
במחבת קולים סומסום ואגוזים במחבת ל-2 דקות.
מקלפים תפוחי עץ וחותכים לקוביות של 1 ס"מ
ממיסים 40 גר'חמאה וסוכר במחבת ומטגנים את התפוחים. אחרי 5 דקות מוסיפים ג'ינג'ר, סומסום, אגוזים.
בכוס נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם מיץ הלימון לתמיסה ומוסיפים למחבת. מערבבים ומצננים.
כשהתקרר, קוצצים בננות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומערבבים עם התפוחים.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מרכיבים את השטרודל. מניחים בסבלנות את דפי הפילו אחד על השני, ובין כל שכבה מברישים עם מברשת חמאה מומסת. על גבי הדף האחרון מניחים את המלית בשליש התחתון של הבצק (לאורכו).
מגלגלים ומניחים על גבי נייר אפיה. את הנייר עם השטרודל מעבירים בזהירות לתבנית מלבנית.
מכינים לאפיה: הקצה בסגירת הגלגול צריך להיות כלפי מטה. הקצוות בשני הצדדים צריכים להיות סגורים. מברישים בחמאה מומסת את השטרודל לפני האפיה. וגם - פורסים באלכסונים פרוסות עד 1/3 הגובה, כדי לאפשר פריסה שלא תפורר את השטרודל כשיהיה אפוי.
אופים 20-25 דקות ומגישים באותו היום.
מגיש: יוסף ל
מקור: סו שף
שתף את המתכון