או לקנות במרכול בצק עלים (זה לעולם לא יהיה באותו טעם)!!!!
למילוי:
150 ג"ר ריבת מישמש או דבש
150 ג"ר אגוזים קצוצים עבה
150 ג"ר מישמש יבש קצוץ עבה
100 ג"ר צימוקים ללא חרצנים
150 ג"ר חלבה שערות
כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
להכין בצק מכל החומרים מלבד החמאה לרדד על משטח מקומח,למרוח 50 גר' חמאה,לקפל בצורת מעטפה,לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור לשעה או לפריזר ל10 דק',לחזור על הפעולה עוד 3 פעמים,עד שנגמרת כל כמות החמאה.
אם חסר מעט נוזלים בבצק,ניתן להוסיף כף או שתיים של מים.
הבצק עדין מאוד ולא שמן כמו בצקים קנויים
אופן הכנת המילוי
בקערה מערבבים את כל החומרים ומוסיפים קמצוץ מלח( פרט לחלבה).
הרכבה:
מרדדים את עלה הבצק למרובע גובה כחצי ס"מ עובי (לא דק מידי)
חותכים פסים ברוחב 5-6 ס"מ מורחים מהמילוי שכבה די עבה כ 1/2 ס"מ
מגלגלים לגליל להקפיד לא להדביק את שני קצוותיו חותכים מהגליל חתיכות
באורך 6 – 7 ס"מ ומהדקים בשני הקצוות מתקבלת צורת סירה מפזרים מעל
מעט משערות החלבה מניחים על תבנית עם נייר אפייה מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל15 – 20 דקות