טקמאלי – רוטב שזיפים גרוזיני
רוטב חמוץ-חריף נפלא ורב שימושי, שבלעדיו אין קיום למטבח הגרוזיני. brמגישים אותו לצד מאכלי בשר (במיוחד שישליק) או לצד מאכלי דגים. br brמשתמשים בו גם לתיבול סלטים ומנות ראשונות (כמו במנת הסלק שלעיל). בעונת השזיפים, עקרות הבית הגרוזיניות מכינות כמויות brגדולות של רוטב ושומרות לכל השנה. במקור משתמשים בשזיפי בוסר חמוצים וקשים, אך גם שזיפים רגילים יתאימו, אם כי הטעם brיהיה שונה מעט (גם שזיף מתוק הופך לחמצמץ במהלך הבישול). אפשר להגדיל את הכמויות ולשמור במזווה.