שלב א'- מערבבים את הבשר טחון עם פטרוזליה,בצל מגורד מלח, פלפל שחור, כמון, פירורי לחם והמים, לשים הכל לעיסה אחידה.
שלב ב'- ממלאים את תחתיות הארטישוק בעיסה- ככדור קציצה בתוך כל תחתית.
שלב ג'- טורפים את הביצה עם קורט מלח, טובלים את תחתית הארטישוק בחלק הממולא בביצה ומטגנים בשמן חצי עמוק כחצי דקה.
שלב ד'- מסדרים בסיר שטוח את הארטישוקים, מטבלים בפלפל שחור, מלח, עלי דפנה, שום וכורכום (-הטיבול לפי הטעם) מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.