במחבת מטגנים תחילה את הבצל הקצוץ להזהבה, מסירים מהאש ומסננים עודפי שומן.
בקערה מפוררים את המצות הרטובות ומוסיפים להן את שאר המרכיבים מלבד השמן. מערבבים היטב.
במחבת מחממים שמן,לאחר מכן שופכים למחבת את תוכן התערובת בבת אחת, משטחים לגובה אחיד ומטגנים על אש קטנה+בינונית עד שהתחתית מתקשה ומזהיבה, לאחר מכן הופכים את המצייה ומטגנים כנ"ל את הצד השני.
מגישים את המצייה בצלחת ענקית שטוחה במרכז השולחן כאשר חתכנו מראש את המצייה למשולשים (בדומה למשולשי פיצה למשל).