גרגירי החילבה טובים להורדת לחץ דם ,שומנים וכולסטרול,סכרת. brלהשרות 1 כף גרגרים חילבה בכוס מים פושרים ללילה .לשתות בבוקר על קיבה ריקה brכ-20 דקות לפני אוכל או שתיה כל שהיא .
2 לימון פרסי,או מלח לימון (לא חייב רק מי שאוהב מרק בטעם לימוני)
מים , סיר בגודל כ-6 או 5 ליטר גבוה.
אופן ההכנה
המרק:
לחמם את השמן זית ולהוסיף את הבשר חתוך לקוביות גדולות יחד עם העצמות, לטגן קלות
מכל הצדדים, להוסיף את הירקות להמשיך לערבב קלות , להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים
לערבב ומיד להוסיף את המים והשועית . לחכות לרתיחה לכסות חלקית את הסירולהמשיך לבשל על אש קטנה כ-4 שעות עד שהשעועית רכה, במידה וחסר מים יש להוסיף מים רותחים בלבד . לבדוק את התיבול אפשר להוסיף לפי הטעם.
חילבה:
לשפוך את המים המושרים של החילבה, להכניס את הגרגרים לבלנדר יחד עם המיץ לימון קצת
מלח
והכוסברה (אפשר ללא כוסברה) וחצי כוס מים . לערבל עד שהגרגרים יהפכו לעיסה.
להכניס למקסר עם זרועות הקצפה את העיסה ולהתחיל לערבב כשמדי פעם מכניסים מים
לפי הצורך עד שהעיסה תהיה אורירית מלאה בועות ומכפילה את עצמה .
אפשר לשמור במקרר כמה ימים.
להגשה: צלחת של מרק עם צלוחית של חילבה ליד וכמובן פיתות חמות , את החילבה מוסיפים
למרק אפשר גם להוסיף סחוג חריף , טובלים פיתה במרק ואוכלים .