סיגרים הם אחד המאכלים המזוהים ומהבולטים מן המטבח המרוקאי –
עלי בריק ממולאים בבשר חריף או במלית כבד מיוחדת. הסיגרים מוגשים בעיקר
באירועים חגיגיים כמו חתונות, חינה ובר מצווה.
ניתן להקפיא אחרי הגלגול ולטגנם קפואים
1.מניחים את הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את הפלפלים האדומים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים, מערבבים היטב ויוצרים מכל התערובת כדור אחד או שניים.
2.יוצקים מים לסיר בינוני ומוסיפים להם עלי דפנה ומחצית מכמות המלח. מניחים על אש בינונית ומרתיחים. מוסיפים את הבשר ומבשלים על אש בינונית במשך 45 דקות. טוחנים שנית את הבשר המבושל, מוסיפים את יתר המלח, הכמון, הפפריקה החריפה והחומץ ומערבבים היטב.
3.מחממים מחבת, מניחים עליה את תערובת הבשר ומאדים במשך כ- 5-8 דקות.
4.טורפים את החלבון בקערית.
5.פורשים כל עלה בריק לעיגול ומקפלים את שני הקצוות, כך שיתקבל משטח מלבני (נעזרים בחלבון הביצה על מנת להדביק את הקצוות המקופלים).
6.נוטלים כף או שתיים מהבשר ויוצרים קציצה מוארכת דמויית אצבע. מניחים את הבשר לרוחב העלה בקצה הקרוב אליכם ומגלגלים את העלה עם המלית אל קצהו המרוחק. מורחים מעט חלבון על קצה העלה ומהדקים היטב.
בסיר בינוני או במחבת עמוקה מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד לקבלת גוון חום-זהבהב. מגישים.