375 גרם מחית ערמונים (קונים במעדניות או בסופר בצנצנות או בקופסאות)
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם שוקולד מריר משובח מומס
6 ביצים מופרדות
1/3 כוס סוכר לבן
טיפטיפה מלח
3 כפות סוכר חום
תבנית קפיצית
אפשר להוסיף לתערובת 1 כפית תמצית וניל ו-1 כף רום
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות צלסיוס.
2. מערבלים במעבד מזון את הערמונים והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס (אם רוצים, מוסיפים וניל ורום. לטעמי לא כדאי להוסיף אם השתמשתם בשוקולד משובח). כשמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני, תוך כדי ערבול.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר הלבן והמלח עד שמתקבל קצף. מוסיפים את הסוכר החום, מערבלים כדקה ומפסיקים להקציף.
4. מקפלים שליש מהקצף בתערובת השוקולד. עכשיו התערובת אוורירית יותר וקל לקפל לתוכה את שאר הקצף.
5. מורחים בחמאה את התבנית, זורים עליה סוכר לבן ומנערים את שארית הסוכר לכיור. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-40 דקות. הכיסוי נסדק ונראה יבש, אבל לעוגה עצמה יש מרקם מאוד רך, מיוחד וכובש. אין צורך לבדוק עם קיסם, כי זה שובר את הקרום.
6. משהים בתבנית 20 דקות לפני שמשחררים את הקפיץ. לפני ההגשה, זורים על העוגה אבקת סוכר
הערות:
אני השתמשתי בשתי חפיסות של מחית ערמונים הונגרית במשקל כולל של 400 גר' וב-150 גר' חמאה.
אפיתי בתבנית קפיצית מס' 24 ולאחר האפיה הפרדתי בזהירות בעזרת סכין חדה את שולי העוגה העליונים מהדפנות.
על הגבעה שנוצרה על העוגה הנחתי מגבת נקיה ובזהירות בעזרת כף יד פרוסה לחצתי מעט וישרתי את פני העוגה. (זאת עצה שטובה לגבי כל עוגה שרוצים לישר את פניה.)
חיכיתי שהעוגה תתקרר לחלוטין וחלצתי אותה מהתבנית. הפכתי אותה כאשר החלק התחתון הפך להיות לחלק העליון של העוגה.