תבשיל זה אפשר לשנות ולהוסיף עם חתיכות בשר בקר או הודו יחד או לחוד brאפשר להוסיף ירקות שורש, קישואים , כרוב וכו' brאורז לבן יש להוסיף רק 4 כוסות מים brבמקור מוסיפים לתבשיל גם חתיכות של בשר סרטנים למי שלא שומר כשרות brלצמחונים אפשר לבשל רק עם ירקות ללא בשר.
2 כפות בהרת- אבקתי תיבול המשלבת כמה תבלינים יחד (פלפל אנגלי,גרגי כוסברה,אגוז מוסקט,
אניס) ניתן לקנות את הבהרת מוכן בכל חנות תבלינים או בסופר.
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
4-5 שיניי שום פרוסים או קצוצים להוסיף בסוף 5 דקות לפני סיום הבישול
אופן ההכנה
לשים בסיר גדול (של 4 ליטר) את האורז עם המים ולהרתיח על אש גבוה במכסה סגור
בנתיים
במחבת חשמלי (שף) עם שימון קל או במחבת רגילה לקלות את קוביות החצילים תוך כדי ערבוב עדין להוציא מהמחבת לקערה, לטגן את הבצל עם קצת שמן זית (כפית) עד שיצהיבו להוציא מהמחבת ולהוסיף לחצילים. לטגן קלות את קוביות הגזר עם קצת שמן זית ולהוסיף לקערה
הוסיף את שארית השמן זית למחבת ולטגן את קוביות העוף עד שילבינו מכל הצדדים (לא להשחים את העוף) להעביר לקערה.
כשהמים באורז רותחים להוסיף את כל המרכיבים מהקערה כולל התיבול
לכסות במכסה ולהניח את הסיר על אש קטנה לבישול של כ-30 דקות עד שהאורז מוכן
מידי פעם לערבב בעדינות את האורז (התבשיל אמור להשאר עם קצת מהנוזלים במידה ואין