לוקחים את גרגירי החומוס ומבשלים בנפרד עד להתרככות.חותכים את הדלעת לקוביות,פורסים את הגזר,גבעולי הסלרי והפרסה.חותכים את הבצלים לרצועות מחממים שמן בסיר,מוסיפים את בצלים ומזהיבים קלות.מוסיפים את כל שאר הירקות לטיגון של 5 דקות תוך כדי ערבוב.יוצקים את המים ומבשלים על להבה בינונית ל-25 דקות.מוסיפים את החומוס ותערובת הירקות ומבשלים עוד 5 דקות.מכינים מהסוכר קרמל עד לצבע יפה כמו דבש,מוסיפים 3/4 כוס מים מערבבים ומוסיפים לסיר הירקות.מגישים חם עם הקוסקוס