ההכנה:ממלאים את הסיר הגדול עד מחציתו במים או במרק לקוסקוס.
שופכים את הסולת לתוך קערה גדולה, צרים במרכזה גומה,יוצקים לגומה
1 כוס מים.
מערבבים בכף היד את הסולת והמים עד שיווצרו גרגרים אחידים.אם הם
לא אחידים, להוסיף תוך טיפטוף ובהדרגה, עוד כוס מים,כשממשיכים לערבב עם כף היד,עדלקבלת גרגרים אחידים.
מכניסים את הגרגרים לתוך מסננת הקוסקוס.(זו המסננת עם החורים
הגדוליםשנראים כמו דף ממחברת חשבו).או מסננת ביתית מערבבים ומועכים בכף היד בלחיצות קטנות,כך שכל הסולת תעבור מבעד למסננת בצורת גרגרים קטנים ועדינים מאד.
שופכים את הגרגרים לתוך הסיר המחורר של הקוסקוס מניחים את הסיר המחורר על הסיר הגדולעם המים הרותחים או המרק,ומכסים היטב במכסה. הקוסקוס צריך להתבשל באדים בלבד,להיזהר שתחתית הסירהמחורר לא תיגע במים.
לאחר 20 דקות מוציאים את הסיר המחורר ושופכים את הסולת
לקערה.יוצקים3 כוסות מים, תוך טיפטוף ועירבוב בכף היד,ומפזרים מלח
ושמן.משפשפים את הגרגרים בין שתי כפות הידיים לקבלת גרגרים קטנים
ועדינים.מחזירים לסיר המחורר וממשיכים לאדות עוד 20 דקות.אם הסולת
עדיין קשה,יש להוסיף עוד חצי כוס מים לסולת.
אם היא לחה מדי,שמים אותה לזמן מה בחוץ,כדי שהמים יתאדו.
אם רוצים גרגרים עדינים מאד,מעבירים את הסולת ,בשלב השני,שוב דרך
המסננתהביתית,וכמו קודם,מעבירים אותה דרך המסננת בלחיצות
ומעיכה.
אופן הכנת המרק
לחתוך את הבשר לקוביות בינוניות,לחמם שמן,לאדות טיפה את