קרם פטיסייר – הנס ברטלה
קרם פטיסייר – מתכון בסיסי brקרם רב שימושי, בעל מירקם עשיר, טעם נפלא וסגולות "קשירה" שהופכות brאותו לבסיס טוב לקרמים ומליות בטעמים שונים. תמצאו אותו בין שכבות brעוגת הקרם שניט (המוכרת גם בשם נפוליאון), מתחת לפירות בטארט וגם בדניש. brהשימוש המיועד בקרם יכתיב את היחס בין החומרים: קרם רך למילוי פחזניות וקרם brסמיך יותר למילוי טארט. בגירסה הצרפתית מעבים בעזרת קמח br(הקרם יוצא יותר צמיגי ופחות עמיד) ואילו בגירסה הגרמנית בעזרת קורנפלור br(אז הקרם עומד יפה) – לשיקולכם. brבקונדיטוריה המודרנית משתמשים בעמילן חיטה, אבל ניתן להשיגו רק בסיטונאות. br br