1.בקערה קטנה, לערבב את המרכיבים ולהבריש את התרנגול מבפניםומבחוץ.
במידה וממלאים את התרנגול במילוי, יש להשאיר מעט מקום כי המילוי תופח.
ולקשור את רגלי התרנגול יחד בחוט בישול וכן את הכנפייםבצמוד לגוף.
2.להניח בתבנית הצלייה ובתנור שמחומם ל 160 מעלות.
במשך השעה הראשונה , יש ליצוק את נוזלי הצלייה על התרנגול כל 10 דקות
ובאם צריך להשתמש בשמן נוסף. אחרישעה,כל 20 דקות כשמשתמשים בנוזלי הצלייה
זמני אפיה מומלצים
לתרנגול במשקל 3-3.5 ק"ג, ממולא, יש לצלות כשלוש
ורבע שעות.
יש להוציא מהתנור ולתת מנוחה של 20 דקות לפני הפריסה.להגיש עם רוטב אוכמניות.
אופן הכנת המילוי
1.מניחים את הבטטות והפלפלים בתבנית אפייה מזליפים מעל את שמן הזית, מפזרים מרווה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות – עד שהבטטות מתרככות.לאחר הצלייה יש לקלוףולחתוך את הפלפלים לקוביות גדולות.
קוצצים את הבצל ומאדים אותו במעט מים בסיר מכוסה, יחד עם
האורז,השום, הטימין והרוזמרין. לאחר שהבצל מקורמל ממשוהאורז רך,
לערבב את התערובת עם החמאהאו מחמאה . מערבבים לחם,ביצים ושמנת.