אורז מלא הוא מה שברא הטבע ללא כל עיבוד. brלאחר שמפרידים את גבעול האורז מהגרגרים הקטנים התלויים עליו, br ומקלפים את שכבתו החיצונית של גרגר האורז, מתקבל האורז החום, או האורז המלא.
5.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה ומחצה. ( בודקים באם לא רח דיו מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לעוד מחצית השעה)
6."פתיחת האורז" משאירים בתנור מחופה בנייר לעוד 20 דקות מוציאים ומסירים את נייר האלומיניום ומתחילים "לפתוח את האורז עם כף מלמטה למעלה בתנועות קיפול עדינות"